Oltási programunk kutyák számára

Miért kell a kutyákat oltani?

A kötelező chipezés és veszettség elleni oltás mellett rendkívül fontos, hogy megvédjük kedvencünket a legsúlyosabb fertőző betegségektől. Az oltás beadásával az állat ellenállóvá válik, ezáltal lényegesen csökken az esélye a megbetegedésre. Minél többször „emlékeztetjük” a szervezetet a védekezésre, annál immunisabbá válik a kórokozókkal szemben. A kölykök vakcinázását 6 hetes korban kezdjük, mivel az anyatej általi védettsége nagyjából eddig az időpontig nyújt biztonságot számára.

A kiskutyák új családjukba legtöbbször ennél idősebb korban kerülnek, így nagyon fontos, hogy a kiskutya megérkezését követően azonnal állatorvoshoz forduljunk, hogy a megfelelő oltási programot kialakíthassák kedvencük számára. Idősebb kölyök, vagy ismeretlen védőoltási programban részesült felnőtt kutya családba kerülése esetén ugyanolyan fontos a kutya általános állapotának vizsgálata, és az egyéb megelőző kezelések (pl. féregtelenítés, bolha és kullancs elleni védekezés) megkezdése.

A vakcinázás után 2-3 hét szükséges, hogy kialakuljon a védőhatás. A fertőző betegségek elleni folyamatos védettséget az oltások ismétlése adja meg.

Az Érdi Állatkórház oltási programja:

Kölyök kutyák oltási sora