Tisztelt Ügyfeleink!

 

A mai tudományos tények és ismeretek szerint a hazánkban általánosan háziállatként tartott állatfajok (beleértve természetesen a kutyákat és a macskákat is) nem terjesztik aktív módon az emberek járványos koronavírusos megbetegedését (COVID-19) kiváltó kórokozót. Az emberi megbetegedések nem a háziállatainktól származnak és fordítva, a mai ismeretek szerint ezt az emberi megbetegedést kiváltó vírus nem betegíti meg a háziállatainkat. A vizsgálati eredmények alapján kimondható, hogy a humán megbetegedések terjedésében az emberek egymás közötti közvetlen érintkezése és a cseppfertőzés (köhögés, tüsszögés) a legfőbb tényező.

Mindezekre és a humán koronavírus járványhelyzetre figyelemmel, az Önök, a munkatársaink és a családtagjaink védelme érdekében arra kérjük Önöket:

  • Ha Ön lázas, légzőszervi panaszai vannak (köhög, náthás), kérjük, ne látogassa meg intézményünket, állatának behozatalára kérjen meg más, egészséges személyt.
  • Ha az emberi koronavírusos járvány szempontjából Ön veszélyeztetettnek minősül (például 14 napon belül fertőzött környezetben tartózkodott, vagy a magyar Kormány által a járvány miatt ideiglenesen beutazási tilalmi listán megnevezett országban járt), kérjük, ne látogassa meg intézményünket, állatának behozatalára kérjen meg más, fertőzött környezettel kapcsolatba nem hozható egészséges személyt.
  • A mai ismeretek szerint az emberek járványos koronavírusos megbetegedése elsősorban az idősebb korosztályokban okozhat súlyos megbetegedést. Ezért azt javasoljuk, hogy a járvány lezajlásáig az idősebb állattartó ügyfeleink – kerülve a saját fertőződésük lehetőségét – ne hozzák az intézményünkbe az állataikat, kérjenek meg arra más, egészséges fiatalabb személyt.
  • Intézményünkbe belépéskor kérjük, fertőtlenítse kezét a kihelyezett fertőtlenítővel.
  • A váróhelyiségben egy állattal lehetőleg csak egy kísérő személy tartózkodjon.
  • Kérjük, a váróhelyiségben az állataikat kísérő személyek tartsanak egymástól legalább

1 méteres védőtávolságot, és kerüljék a fizikai kapcsolatot (érintés, fizikai üdvözlés, kézfogás) más állattartókkal.

  • A várakozási idő csökkentése érdekében védőoltás elvégzésére, vizsgálatra kérjen időpontot a +36 (23) 365 229 vonalas vagy a +36 (20) 9 365 229 mobil számokon.

Köszönjük együttműködésüket.

                                                                                           az Érdi Állatkórház munkatársai